22 Nisan 2016 Cuma

Kumaş Üretim Takip Programı


Kumaş Barkod

 

Günlük yaşantımızda yaptığımız alışverişler sırasında kasiyerlerin pc ye okutarak ödenmesi gereken tutarı kolayca söyleyebilmelerine imkân sunan etiketlere Barkod adı verilmektedir. Barkodlar, genel olarak dikdörtgen şeklinden oluşan ve bu dikdörtgen üzerinde  farklı kalınlıklardaki paralel çizgi ve boşlukların  bulunmasıyla ortaya çıkan,  verilerin kusursuz bir şekilde barkod okuyucu sistemler ile okunmasına imkan sağlayan teknolojik veri okuma sistemidir.

 

Genel olarak barkodların üzerinde ürüne ait stok kodu, seri numarası, personel kodu ve fiyat gibi bilgiler yer almaktadır.

 Kullanım alanlarına göre barkodlar birbirinden farklı gruplara arılamaktadır. Kimi barkodlar yapısına göre uzun ömürlü kimi etiket modelleri ise uzun yılar dayanabilen özelliklerden oluşmaktadır.

 Kısa sürede deforme olabilen ve dayanıksız barkodlar genellikle kullanımı kısa süreli olan ve maliyetsiz modellerdir. Bazı barkod modelleri ise gerçek anlamda dayanıklı kaliteli malzemeden üretilen ve uzun yıllar hiçbir şekilde zarar görmeden var olan maliyetli barkodlardır.

Barkod çeşitleri kullanım alanlarına göre tercih edilmektedir. Market, bakkal, Pazar gibi mekanlarda stokları kolay bir şekilde kontrol etmek satış süreçlerinde hızlı bir yol izlemek, tüm verileri anlık olarak ekranda görebilmek için  kağıt bazlı barkod sistemleri tercih edilmektedir. Kılık kıyafet satışı ve ev tekstili satışı yapan firmalarda ise daha çok kumaş barkod türleri tercih edilmektedir. Kumaş barkod üzerinde ürüne ait kullanım talimatı, yıkama ısı derecesi, boy, yaş ve beden gibi özel bilgiler yer almaktadır. Bu tür bilgiler kullanım sırasında hep bilinmek istenileceğinden ötürü, yıllar boyu deforme olmadan çeşitli yıkama koşullarına rağmen aynı kalitede bulunmalıdır. Aksi halde ortadan kalkan bilgiler, doğru kullanım talimatlarının yok olmasına neden olacaktır.

 

Top kumaş  Barkod Takibi

Tekstil sektöründe imalattan alım satıma kadar birçok bölümde kullanılabilen ve özellikle iş açısından kolay takip sağlama açısından avantaj oluşturan barkod sistemi uygulaması ile işleriniz daha güvenli ve hızlı bir şekilde yürür. Her açıdan tasarruf sağlayacağınız barkodlama sistemi artık tüm tekstil sektörünün en çok tercih edilen programları arasında yer alıyor.

Güvenli bir işleyiş oluşturmak ve tüm verilerinizin ve dokümanlarınızın sağlıklı bir şekilde elinizde olmasını ve raporlarınızın eksiksiz olarak tüm gerçeği yansıtmasını istiyorsanız; mutlaka tekstil barkod sistemini kullanmanız gerekir. Her şeyden önce düzenli ve kaliteli bir işlem yapmak ve insan hatalarından kaynaklanan veri hatalarından kurtulmak istiyorsanız tercihiniz bu yönde olmalıdır. Üstelik zaman ve maliyet olarak sizlere avantaj sunan tekstil barkod sistemleri belli bir hiyerarşi ile bütünsel bir işlem sunar. Günlük, haftalık ya da aylık olarak tüm verilere ulaşabilir ve tek ya da toplu raporlar alabilirsiniz.

Top kumaş  üretimi içerisinde ürünlerinizin, müşterilerinizin hammadde alım ya da satış işlemlerinizin, çeki listelerinizin ve diğer birçok gerekli uygulamalarınızın sağlıklı olarak yürümesi bu sayede olacaktır. Barkodlama ile kodlanan tüm Top kumaş  stoklarınız, satışlarınız ve diğer işlemlerinizi; kısa sürede düzenli ve güvenlik içerisinde takip etme olanağına sahip olabilirsiniz. İşlerin takibinin kolaylaşması sayesinde hem zamandan hem de mali açıdan büyük bir avantaj elde edebilirsiniz. Üstelik istediğiniz zaman verilere ulaşma kolaylığı ile düzenli olarak ürünlerinizin işlemlerini de sağlıklı olarak yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder