22 Nisan 2016 Cuma

Kumaş Üretim Otomasyonu


Kumaşa uygulanacak olan sabit giderler, oluşan maliyetler, tarih, müşteri bazında arşivlenerek; filtreleme sayesinde kolay bir şekilde ulaşma imkânı yaratabilmektedir.

Dokuma kumaş üretimi takip programı ile kumaş maliyet tablolarını artık otomatik olarak görme imkânı bulabilirsiniz; bu şekilde kar analizinizi de daha iyi takip etme şansı oluşacaktır. Ayrıca değişik döviz türlerine göre maliyet hesabı yapma; ekran üzerinde otomatik olarak ulaşabilmeyi sağlamaktadır. Bu program sayesinde kumaşlara ait olan teknik analiz raporlarını, ürünün dokunmasına kadar gerekli olan tüm detayları bu raporlar içerisinde kayıt etme formu sağlayabilirsiniz. Kumaş üretimi yaparken kumaşın oldukça fazla detaylı bir işlemden geçmesi sonucunda her aşamada gerçekleşecek  olan tüm veri kaybını dokuma kumaş üretimi takip programı ile çok daha kolay elde edebilirsiniz. Bu şekilde kumaşa ait olan desenler ve bunun yanı sıra teknik bilgileri ve kumaşa ait olan detayları açıklamalar şeklinde belirterek kayıt edebilirsiniz. Üstelik bu verileri tarih, desenli kumaş veya daha birçok ön bilgiyi girerek tek tek alabilmenin yanı sıra toplu olarak da rapor alma imkanı bulabilirsiniz.

Dokuma Kumaş Üretim Yönetimi

Tekstil sektöründe dokuma kumaş üretim yönetimi adı altında kullanılan takip sistemi;  işletmeler için oldukça gerekli olan sistemsel bir programdır. Bu program sayesinde dokuma kumaş üretimi imalatında birçok açıdan her türlü veriyi kaydedebilme imkanı bulunabilmektedir. Dokuma kumaş üretim yönetimi sisteminde sistemsel takip şeklinde çizelgeler bulunur. Özellikle satış ve alış siparişlerini bu sistem üzerinde görebilirsiniz. Ayrıca; çözgü ve atkı reçeteleri, iplik stok takibi, çözgü iş emri, malzeme stok takibi, haşıl reçete, dokuma üretim takibi, otomatik veri toplama, stok takibi, makine doluluk durumu, kalite kontrol üretim girişleri, barkodlu etiketlemeler, çeki listeleri, sevkiyat faturalama gibi birtakım üretim yönetimi sistemleri bulunmaktadır. Bu sistemler dahilinde Tekstil sektöründe kumaş üretimi yaptığınız zaman gerekli olan tüm verileri bu kayıtlar sayesinde elde edebilirsiniz. Tekstil sektörü için oldukça gerekli olan bu sistem; dokuma kumaş üretim yönetimi adı altında sistemsel olarak kaydetme ve raporlama verilerini oluşturmaktadır.

Bu sayede üretim yaptığınız işletmenizde her açıdan ürün takibini daha sağlıklı bir şekilde görebilme imkanı da bulmuş olacaksınız; özellikle rapor almak için tüm bölümlerin ayrı ayrı kayıt edilmesi ve tek tek bu kayıtlara ulaşabilme imkanı sağlaması açısından avantaj sağlayacaktır. Bunun yanı sıra günlük aylık ya da yıllık dokümanları toplu olarak alabilme ve müşteri takibinizi ait olan tüm verileri de bu sayede görebilme olasılığı olacaktır.

 

Kumaş Barkod

Barkod; satışa çıkarılan bir ürünün fiyatının bir sistem üzerinde kayıtlı olmasını sağlayan bir sistemin uygulanmasıdır. Ürünlerin üzerine yapıştırılan ve etiket şeklinde olan barkodlar o ürünün satış halinde iken belli bir sistemle okutularak fiyatının tanımlanmasını kapsamaktadır. Kumaş barkodlar ise; daha çok tekstil sektöründe kullanım alanı yaratılan bir etiketleme sistemi olarak uygulanmaktadır.
Kumaş barkod sistemi uygulaması tekstil firmasına özel olarak uygulanır. Kumaşın ve dokunun yapısına uygun olarak titiz bir şekilde hazırlanan kumaş barkodlar; tekstil ürününün zarar görmemesine ve görünümünün bozulmamasına olanak tanıyacak şekilde test edilerek uygulama yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder